Ce riscuri sunt Zanzibar

riscuri_zanzibar

Este sigur in Zanzibar? Ce riscuri exista in Zanzibar?

Ce riscuri sunt in Zanzibar nu o sa aflati de la agentiile de turism ca să nu va răzgândiți. Peisajele frumoase vand, iar pericolele si riscurile nu vand deloc, de aceea trebui sa te documentezi pe cont propriu inainte sa alegi o destinatie.

Ce boli sau epidemii exista in Zanzibar

Spre exemplu, de curând a fost o epidemie de malarie si mulți turiști romani au avut de suferit. Nicio agenție de turism sau tur operator nu a transmis atenționări. Doar câteva publicații media au avertizat asupra pericolelor printre care și noi. Mai jos puteți găsi atenționarea noastră.

O vacanță în Zanzibar poate fi o experiență minunată, dar ca orice destinație, există anumite riscuri și aspecte de care trebuie să fii conștient. Iată câteva dintre riscurile asociate unei vacanțe în Zanzibar și măsuri de precauție pe care le poți lua:

Malarie: Zanzibar se află într-o zonă endemică pentru malarie. Este recomandat să iei medicamente profilactice împotriva malariei înainte de a călători și să te protejezi de înțepăturile de țânțari folosind repelente, purtând haine cu mâneci lungi și dormind sub plase de țânțari.

Boli Transmisibile prin Apă și Mâncare: Consumul de apă contaminată sau alimente nepregătite corespunzător poate duce la boli precum diareea sau febra tifoidă. Este recomandat să bei doar apă îmbuteliată și să eviți alimentele de la tarabele stradale care nu par a fi igienice.

Ce vaccinuri sunt recomandate

Vaccine Recomandate: Înainte de a călători, este indicat să te vaccinezi împotriva febrei galbene (dacă vii dintr-o zonă endemică), hepatitei A și B, febrei tifoide și să ai toate vaccinurile de rutină la zi.

ALTE SFATURI IMPORTANTE:

  • Nu oferi niciodată bani în avans pentru un produs sau serviciu;
  • Nu te plimba singur în întuneric;
  • Nu arăta cîți bani ai străinilor;
  • Nu opri taxiul cu mâna.

Este foarte important să fii atent atunci când mergi la scăldat,  în apele locale se întâlnesc arici de mare. În extrasezon, precum și în sezonul ploios, crește riscul de a fi mușcat de țânțarul Anopheles. Trebuie să te protejezi, luând la Zanzibar o trusă de prim ajutor cu repetente și alte medicamente de profilaxie. Oamenii întreabă adesea despre șerpii otrăvitori – da, chiar trăiesc în Zanzibar, dar pentru a da peste ei, trebuie să înaintezi destul de adânc în junglă.

Consultați recomandările MAE aici

Daca v-a fost de folos aceasta informație nu uitați sa ne urmăriți pe Facebook pentru a afla toate ofertele de vacanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *