Preț special pentru Columbia. Nu ai nevoie de viză

Columbia este o destinație exotică foarte căutată vest europeni, dar mai puțin de către romani. E bine să nu avem idei preconcepute despre o tară înainte sa căutam informații despre aceasta. Dacă ti-a rămas in minte ca e tara lui Escobar si e total nesigură, atunci te înșeli. Columbia s-a schimbat mult in ultimii ani si este o destinație sigura.

Aveți zbor direct către Bogota si Medelin din Madrid.

Din Bogota puteti lua un zbor intern către Cartagena de Indias. si costa sub 100 de euro. Pentru aceasta destinație va recomandam sa alocați cele mai multe zile.

Cele mai vizitat loc din Columbia este orasul Cartagena de Indias.

Cunoscută simplu ca Cartagena, este un oraș magnific situat pe coasta caraibiană a Columbiei. Este una dintre cele mai frumoase și mai bine conservate destinații coloniale din America Latină, fiind recunoscută pentru arhitectura sa istorică și atmosfera sa vibrantă.

Pentru cazare va propunem Hotelul Almirante

Medellín este al doilea cel mai mare oraș din Columbia și capitala departamentului Antioquia. Cunoscut și sub numele de “Orașul Eternei Primăveri” datorită climei sale plăcute pe tot parcursul anului, Medellín s-a transformant semnificativ de la perioada sa tumultoasă din anii 1980, când era cunoscut pentru violența și traficul de droguri, devenind astăzi un oraș vibrant și modern.

Daca vrei sa vizitezi Comuna 13, locul cel mai rău famat din trecut si locul in care se afla casa lui Escobar, va recomandam organizatorii de tururi Graffiti Free Zippy. Nu exista o taxa fixă pentru un astfel de tur, ci le dai cat consideri tu.

Bogota – o zi sau doua iți sunt suficiente sa vizitezi capitala Columbiei.

Odată ajuns pe Aeroportul Bogotá, poți merge către centrul orașului cu autobuzul sau cu taxiul. Dacă optezi pentru autobuz, mai întâi trebuie să iei autobuzul de transfer (gratuit) de la terminal, la stația de autobuz Portal Eldorado. Acolo o să poți lua o conexiune cu o linie spre oraș. Aceste linii fac parte din rețeaua mai largă de autobuze urbane TransMilenio, pentru care vei avea nevoie de un card de călătorie numit, „Tullave”. (Cartelele Tullave pot fi cumpărate chiar de la aeroport). Întreaga călătorie ar trebui să dureze aproximativ o oră și nu costă mai mult de 1 dolar american. 

Călătoria cu taxiul este opțiunea mai rapidă și mai confortabilă – asigură-te doar că alegi un operator autorizat, în mod ideal de la ghișeele desemnate din sala de sosiri din aeroport. Este mai scump decât autobuzul, dar totuși destul de ieftin; călătoria de 20 de minute costă în jur de 10 dolari americani. 

Mai jos va aratam si impresilie despre Columbia a doi vlogari romani.