Când să mergi in Filipine

Cel mai bun moment pentru a vizita Filipinele depinde de preferințele personale și de activitățile pe care doriți să le faceți acolo. În general, Filipinele se împart în două sezoane principale:

  1. Sezonul uscat: Din decembrie până în mai este sezonul uscat în Filipine. Această perioadă este adesea considerată cel mai bun moment pentru a vizita, deoarece temperaturile sunt calde și plajele sunt ideale pentru relaxare și scufundări. Lunile martie și aprilie sunt deseori cele mai căutate pentru călătorii, deoarece sunt printre cele mai călduroase și cele mai uscate.
  2. Sezonul ploios: Din iunie până în noiembrie este sezonul ploios în Filipine. Această perioadă poate aduce ploi frecvente și umiditate ridicată. Cu toate acestea, acesta poate fi un moment potrivit pentru a vizita, mai ales dacă sunteți interesat de experiențe mai puțin aglomerate și de prețuri mai mici pentru cazare și activități.

În plus, anumite activități și destinații pot fi mai potrivite în funcție de sezon:

  • Scufundări și snorkeling: Cele mai bune condiții pentru scufundări și snorkeling sunt de obicei în timpul sezonului uscat, când apele sunt mai clare și mai calme.
  • Observarea balenelor: Dacă sunteți interesat de observarea balenelor, sezonul între lunile februarie și aprilie este adesea cel mai bun moment, când balenele se apropie de țărmurile din Filipine pentru a se reproduce.
  • Festivaluri: Dacă doriți să participați la festivaluri locale, este bine să verificați calendarul pentru evenimente specifice care vă interesează. De exemplu, Sinulog în Cebu are loc în ianuarie, în timp ce MassKara în Bacolod are loc în octombrie.

În concluzie, cel mai bun moment pentru a vizita Filipinele poate varia în funcție de preferințele personale și de activitățile dorite, dar sezonul uscat, în special lunile martie și aprilie, este adesea considerat momentul ideal pentru călătorie.

Citeste si Zbor ieftine spre Filipine