Turist român in Afganistan invitat la masă de localnici. „Talibanii cred că toți turiștii care vin aici sunt americani. Ei nu știu că sunt mai multe țări pe planetă”

Te-ai gândit să vizitezi Afganistanul? Cu siguranță nu! Dar să nu crezi că toata lumea gândește la fel.

Vloggerul Catalin Stanciulescu alias BackPackYourLife pare că are o apetență de a explora destinații periculoase. A experimentat mai multe tari riscante, dar Afganistanul este pe departe cel mai periculos. Talibanii au reluat recent controlul tarii după retragerea armatei americane si au impus din nou interpretarea strictă a legii islamice (Sharia). Aceasta implică reguli stricte în ceea ce privește îmbrăcămintea, comportamentul public și separarea dintre sexe, printre altele. Pentru călători, încălcarea acestor reguli poate duce la pedepse severe. În plus, deși talibanii au declarat că sunt deschiși față de vizitatori, limitările culturale și religioase trebuie respectate cu strictețe.

„Talibanii cred că toți turiștii care vin aici sun americani. Ei nu știu că sunt mai multe tari pe planeta”, spune un localnic despre nivelul intelectual al talibanilor. Cam acesta este nivelul la care trăiește societatea afgană, iar orice formă de evoluție este suprimată de doctrina religioasă.

Cu toate aceasta, vloggerul roman a servit masa la o familie de localnici afgani. Experiența acestuia o puteți vedea in clipul de mai jos.

Cătălin a fost însoțit de un ghid local si a explorat mai multe locuri din Afganistan. Fiecare loc cu riscuri si pericole diferite. Cazarea la un hotele in Afganistan nu semăna de loc cu o experiență asa cum ești obișnuit, ci semăna mai mult cu o incursiune intr-o închisoare.

Daca v-a fost de folos aceasta informație nu uitați sa ne dați folos pe Facebook pentru a afla toate ofertele de vacanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *