Când găsești cel mai mic preț la WizzAir

Găsirea celui mai ieftin bilet de avion depinde de mai mulți factori, inclusiv destinația ta, sezonul, locul de unde pleci și flexibilitatea ta în ceea ce privește datele de călătorie.

WizzAir este cunoscută pasagerilor din România ca fiind o companie low cost pentru unele destinații cum ar fi Londra sau Bergamo. In alta ordine de idei, WizzAir este o companie scumpă pentru destinațiile unde nu are concurență, in special Spania. Un zbor spre Spania cu plecare din Cluj costă cât unul spre America.

WizzAir este cunoscută si pentru lipsa de seriozitate: anulari si întârzieri de zboruri și o profundă lipsă de comunicare. Chiar și in relația cu presa, WizzAir tace precum președintele Iohannis. Noi nu o să le mai adresăm întrebări pe nicio temă pentru că oricum nu răspund.

De această dată, am vrut să vedem când găsești prețul cel mai mic ca sa rezervi un bilet la WizzAir. Mulți pasageri cred că prețul cel mai mic îl găsesc daca rezerva cu câteva luni bune in avans sau chiar mai mult. Fals!

Statistic vorbind, cel mai mic preț la Wizz l-am găsit cu 21-22 zile înainte de zbor.

Concret, am monitorizat evoluția unui zbor dus-întors, de la Cluj la Madrid, in data de 5 aprilie cu retur in 14 aprilie. Monitorizarea prețului am început-o la 7 februarie .

Prețul pentru acest zbor dus-întors era de 1328 lei. Dar ce să vezi? Dacă rezervam in acea zi aveam mare ghinion. Din ziua următoare compania maghiară a anulat zborurile planificate in zilele de marți si sâmbătă. Drept urmare, am continuat sa monitorizam perioada 4 aprilie cu 14 aprilie.

Prețurile au fluctuat constant iar pană in 30 martie, cu 4 zile înainte de zborul de plecare, cel mai mai ridicat preț a fost de 1.908 lei in data de 15 februarie 2024, iar cel mai scăzut tarif a fost de 1.118 lei înregistrat in datele de 12 si 13 martie 2024.

Menționăm că in zilele in care au fost anunțate promoții sau reduceri de tarif, prețul pentru aceasta călătorie nu a avut scăderi de preț. Astfel, in 14 februarie exista o promoție de Valentine’s Day, dar prețul pentru aceasta călătorie s-a menținut la 1.608 lei ca in ziua precedentă.

Alt exemplu, in 21 februarie a fost anunțată o promoție cu 20% reducere. Prețul nu a scăzut, ci a crescut: in 20 februarie biletul se putea cumpăra cu 1328 lei, iar in ziua promoției cu 1.428 lei.

Evoluția prețului

Concluzie: Ca fiecare comerciant, WizzAir are propriile mecanisme de stabilire a prețului. Dacă vrei să prinzi cel mai bun tarif te sfătuim sa monitorizezi zilnic evoluția prețului si o sa vezi că prețul cel mai mic o să-l găsești cam cu o lună înainte. De asemenea, nu pune la „botul” la promoții. Cel mai adesea, acolo unde nu exista concurentă nici tarif promoțional nu o sa găsești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *