Care e cea mai ieftină destinație exotică?

Toată lumea visează la o vacanță exotică. Însă mulți turiști consideră destinațiile exotice prea scumpe, asta dacă rețin doar știrile de la TV care prezintă extravaganțele exotice ale unor persoane publice. Însă în realitate, lucrurile nu stau așa. Dacă renunți la intermedierea unui agenții de turism și îți cauți cazare și bilete de avion pe cont propriu o să vezi că o vacanță exotică poate costa mai puțin decât una în Europa.

Destinațiile exotice sunt multe. Unele sunt mai apropiate, altele foarte îndepărtate. Unele sunt mai ieftine, iar altele sunt mai scumpe. Unii turiști consideră destinații exotice și stațiunile din Egipt sau Tenerife pentru ca sunt destinații cu o climă blândă pe tot parcursul anului. Cele mai populare destinații exotice sunt: Bali, Thailanda, Zanzibar, Maldive, Republica Dominicană, Seychelles.

Acum, costul cel mai important și fluctuant în stabilirea unui buget pentru o vacanță exotică este prețul biletului. Spre Maldive poți ajunge cu Wizz Air până în Abu Dhabi, iar de acolo tot cu aceeași companie poti ajunge până în Male, capitala Republicii Maldive. Chiar daca biletul de avion până aici costă 300 de euro, și încă pe atât mai costă transferul cu hidroavionul până în atolul unde ai cazarea, căci dacă nu știai Maldive este un arhipelag compus din atoli ( niște mici insulițe).

Dintre toate destinațiile exotice, în Republica Dominicană poți ajunge cel mai ieftin. Cel mai convenabil bilet de avion îl poți lua din Madrid direct la Punta Cana cu puțin peste 600 euro.

Un alt mare avantaj pe care îl oferă Republica Dominicană este dat de cazări care au opțiunea de All Inclusive. Spre exemplu, o rezervare făcută din timp la un hotel super decent te costa puțin peste 1000 euro pentru două persoane All inclusive. Rezumând un buget total pentru Republica Dominicană transport si cazare pentru două persoane nu ar trebui să te coste mai mult de 2300 euro. Iar dacă facem o comparație cu o destinație din Europa numai hotelul te costă 2000 euro fără All inclusive.