Compozitorul George Dragomir descoperă noi talente

Fang Shuang, chinezul care a impresionat România la concursul Românii au talent, nu este cunoscut doar pentru interpretarea maiestoasă a melodiei „Copacul”, dar s-a remarcat și prin interpretarea unor melodii compuse de către compozitorul George Dragomir. De fapt, compozitorul și interpretul George Dragomir este recunoscut în domeniul muzical ca fiind implicat în multe proiecte de susținere a tinerilor talente, unora cu participări remarcabile la marile concursuri sau show-uri muzicale ca: Eurovision, X Factor, Vocea României. Teodor Danci, Alexandru Roşu, Bianca Hanu, Florin Bogdan, Cornel Ciubotaru sunt câțiva dintre artiștii care interpretează compoziții de George Dragomir.

Când totul este autentic , adevărat, nobil şi forte , ajungem la absolut, iar piesele lui George Dragomir ne prezintă absolutul, totala pasiune şi implicare. Maestrul George Dragomir a combinat în creația sa mai multe direcții : drumul clasic al muzicii ușoare spre contemporan , dar şi influențe din muzica teatrului liric. Aceste producții muzicale pot capta un public divers, este o ofertă diversă , iar diversitatea poate aduce interpreți profesioniști sau debutanți spre aceste lucruri muzicale ale maestrului George Dragomir.
Publicul pieselor maestrului George Dragomir poate să fie considerat şi un barometru în educația muzicală în România. Pe lângă publicul pieselor tânărului autor de frumoase acorduri sonore şi melodii bine sprijinite de aranjamentele sale muzicale, este important de scos în evidentă faptul că interpreții lui George Dragomir țin pasul cu imaginația compozitorului , care este un prevăzător a tot ceea ce se întâmplă în plan artistic .
Activitatea de creaţie muzicală a domnului George Dragomir a început în 2014, la finele anului, urmând ca din 2015 să se înscrie şi să devină membru al UCMR-ADA, iar până în prezent lista sa de producţii muzicale , unele pe versuri proprii, altele în colaborare cu faimoşi textieri, poeti , însumează aproximativ 110 lucrări muzicale destul de variate. Toate acestea au fost prezentate în festivaluri şi concursuri de profil, la secţiunile de creaţie muzicală, interpretare muzicală, dar şi în emisiuni tv, radio etc.
George Dragomir este licenţiat în muzică, secţia interpretare muzicală – canto, însă l-aş descrie pe artistul George Dragomir ca fiind un om cu foarte multă putere de muncă, ambiţie, perseverenţă, determinare, pasiune şi dragoste pentru frumos, pentru muzică. Piesele sale, au ajuns la sufletele oamenilor, iar acest lucru s-a materializat de fiecare dată când domnia sa, sau interpreţii săi au urcat pe scenă interpretând bijuterii muzicale ce poartă semnătura sa. Activitatea de creaţie muzicală s-a manifestat în primul rând pentru piese dedicate familiei, intr-o perioadă când astfel de piese nu s-au mai scris.
Din activitatea sa ca interpret se remarcă prezențele sale pe scena Ateneului Român,Sala Radio,Filarmonica din Brașov,Foaierul Operei Naționale București,dar și turneele în:Franța,Anglia,Germania etc. A prezentat ca interpret la secțiunea de creație a celui mai mare concurs de romanțe din țară în 2019 și 2020 câte o piesă semnată de către compozitorul,muzicianul Petre Marcel Vârlan. Îmi aduc aminte cu drag de stagiunea culturală “Bucuriile Sufletului” pe care a inițiat-o în perioada 2007-2011,organizând în București și țară recitaluri,concerte,serate culturale,simpozioane,ca manager cultural independent.În propria sa stagiune au participat atât tineri artiști în formare cât și artiști și instrumentiști profesioniști de la teatrele de operă și operetă din țară.
În prezent George Dragomir are o cariera de profesor de canto de 15 ani, cu mulţi elevi deveniţi solişti profesionişti, predă educaţie muzicală la şcolile gimnaziale ale oraşului Voluntari din judeţul Ilfov şi are o colaborare importantă alături de Casa de Discuri Eurostar . Vizitaţi pagina Eurostar şi comandaţi albumele „Icoane de lumină”, „Din dragoste cu dragoste”, „ Eşti mult prea departe”, „Născut să zbor”, „Izvorul dulce al lirei”.