Cum a devenit Diana Șoșoacă starul politicii românești / Marea întrebare: Există o coordonare strategică între Șoșoacă cu Simion?

Ultimele sondaje arată că partidul SOS al Dianei Șoșoacă depășește 5% și poate intra în Parlament după alegerile din 2024. S.O.S. este creditat cu 5,2% din intențiile de vot, în creștere, de la 4,3%, luna anterioară.

Am discutat despre ascensiunea Dianei Șoșoacă și posibilele efecte pe care ar putea să le aibă în 2024 cu directorul INSCOP, Remus Ștefureac, și cu politologul Cristian Pîrvulescu.

„Există o legătură directă între viziunea religioasă și o formă foarte primitivă de interpretare religioasă și teoriile conspirației”

Remus Ștefureac atrage atenția că în urma cercetărilor și sondajelor efectuate pe parcursul lui 2023 se constată că partidele extremiste din România AUR și SOS al Dianei Șoșoacă s-au consolidat și în momentul de față cumulează 25% din preferințele electoratului chestionat.

Directorul INSCOP consideră că Diana Șoșoacă reușește să capteze atenția unui anumit tip de public prin intermediul rețelelor de socializare transmițându-și mesajele în momente cheie, iar modul violent prin care o face se viralizează și rezonează cu frustrările românilor. Acesta crede că ascensiunea Dianei Șoșoacă din ultimele luni are legătură cu faptul că a reușit să speculeze propunerea Guvernului privind cash-flowului – „un moment foarte prost comunicat de către decidenți”.

Sursa: http://www.hotnews.ro.