Cum trăiește o familie de români cu bani puțini in Asia

Un cuplu cu doi copii gemeni de 4 ani jumate si-a propus să trăiască 4-5 luni pe an in Asia, mai exact in Thailanda, tara de care s-au îndrăgostit. Experiența lor a fost împărtășita pe un grup de calatorii.

„Astăzi vreau să vă spun povestea noastră, cum am pornit în aventura noastră în Asia la care am visat câțiva ani la rând… și ce piedici au existat în calea noastră, începând de la viza pe care am așteptat-o 35 zile și nu a mai venit…

Pur și simplu mi-am setat ca obiectiv că vreau să mă mut în Asia, măcar pentru 4-5 luni pe an, să stau în fiecare zi, să-mi beau cafeluța la umbra palmierilor și să pot lucra online , să am biroul la malul mării.

Zis și făcut, am muncit zilnic pentru obiectivul meu până când am reușit să mi-l îndeplinesc : pe data de 2 Decembrie anul trecut ne-am pornit în marea Aventură a vieții noastre: ne-am făcut bagajele, ne-am luat copiii- avem doi copilași gemeni de 4,5 ani ne-am luat 4 bilete -doar dus la Qatar : București-Phuket și am plecat către destinație noastră de vis : Thailanda

Ne-am plănuit să stăm 2 luni în Thailanda, deși am depus de viză din noiembrie și nu ne-a mai venit viza până am plecat … asta ne-a supărat puțin, dar în nici un caz nu ne-a schimbat planurile!

Am ajuns în Thailanda, care apropo a fost pentru noi dragoste la prima vedere

am luat viza Voa pentru 15 zile pe care apoi am extins-o până la 37 zile pentru cine este interesat cum lăsați-mi mesaj privat.

Ne-am făcut un itinerariu minunat pentru a vedea cât mai multe locuri frumoase din această țară magică , țara zâmbetelor

Initial am stat in Phuket 5 zile , apoi am mers în Phi Phi Island, în Krabi , in Koh Samui , in Koh Lipe, în Surat Thani, Kiri Khan, Bangkok, si Koh Muk .

Peste tot a fost superb și am avut experiențe minunate, atât noi cât și copiii ne-am simțit fabulos, și copiilor le place extrem de mult în această aventură fascinantă.

Ca și mijloace de transport am folosit aplicația Indrive și Grab , am mers si cu tuk tuk , am închiriat și scuter pe insula in Koh Samui … apoi am închiriat mașina și chiar am condus foarte bine și ușor – contrar părerilor pe care le-am auzit de la alți oameni, ca e foarte greu de condus în Thailanda.

Pentru cazări am plătit între 15 și 30 euro pe noapte – camera pt 2 adulți și 2 copii cu mic dejun inclus, și maxim 65€ la cel mai frumos resort din Phuket

Mesele au fost în jur de 5-15€ masa pentru toți 4, în funcție de localul ales, mâncarea foarte gustoasă peste tot.

Bugetul nostru total pentru 37 zile în Thailanda a fost de 3500€ – 2 adulți +2 copii : cazare, mâncare, transport, vize, obiective.

Rezumatul este că a fost o experiență minunată în Thailanda unde am stat 37 zile . După Thailanda am plecat mai departe în Malaezia , Bali și plănuim să mai mergem în Vietnam, Japonia și din nou în Thailanda.”