Emil Boc nu mai este favorit să câștige primăria

În lumea politicii locale, numele lui Emil Boc a fost mult timp asociat cu conducerea orașului Cluj-Napoca, fiind primarul care a guvernat timp de ani de zile.

Sentimentului public indică o schimbare de tendință, sugerând că popularitatea sa în rândul locuitorilor orașului ar putea fi în declin și că poziția sa în funcția de primar ar putea fi amenințată.

Mai multe sondaje ale partidelor din opoziție, aflate pe surse, arată o scădere mare a popularității si a încrederii pe care clujenii o mai au in Emil Boc. Chiar si unele „surse” liberale spun că un Emil Boc are șanse mari să piardă primăria in favoarea unui fost lider liberal.

Se pare că, Sabin Sărmaș, exclus recent din PNL , se bucură de o mare popularitate în rândul clujenilor și se situează cu 3 procente in urma actualului primar in ceea ce privește intenția de vot, conform surselor menționate.

Să-i „sufli” în ceafă lui Boc în sondaje când nici nu a început campania electorala este un adevărat frison pentru Emil Boc. Să mai adaugi faptul că Sabin Sărmaș a anunțat că va candida ca independent însă poate va obține si susținerea unui partid, ceea ce îi va crește și mai mult șansele.

Reamintim că Sabin Sărmaș fusese propus pentru Ministerul Cercetării și Digitalizării, însă Emil Boc s-ar fi opus în partid, la nivel central, propunându-l în schimb pe Marcel Boloș.

 IT-ist de profesie, Sabin Sărmaș este în prezent președintele Comsiei de IT din Camera Deputaților. El a fost pentru un an șeful Autorității pentru Digitalizarea României, iar în 2022 a condus din postura de președinte cea mai importantă Conferință internaționalp de IT&C, a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT) de la Geneva.

Un lucru e clar, tot mai mulți clujeni sunt hotărâți să il schimbe pe Emil Boc. Una dintre problemele care au afectat popularitatea lui Emil Boc este legată de infrastructură și dezvoltarea urbană. Mulți locuitori se plâng de de traficul aglomerat și de lipsa de planificare urbană adecvată, iar aceste preocupări au generat frustrare și nemulțumire în rândul comunității.

Mai mult, Emil Boc este văzut un trădător pentru că a fost unul dintre liderii care a susținut alianța cu PSD, după ce anii de zile a dat vina pentru nerealizările sale pe PSD. După alianța cu PSD Emil Boc a început să dea vina pe USR.

Astfel, în lumina entuziasmului și sprijinului din ce în ce mai mare pentru Sabin Sărmaș și echipa sa, perspectivele unei victorii în alegerile pentru Primăria Clujului par să fie destul de mari. Cu un lider carismatic și o platformă politică puternică, Sabin Sărmaș pare pregătit să devină forța motrice a schimbării în Cluj-Napoca, aducând un nou început și o nouă direcție pentru viitorul orașului.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *