O echipă de tineri din Cluj a inventat un joc educațional pentru toate vârstele

Într-o eră în care tehnologia și educația se întâlnesc din ce în ce mai des, un grup de tineri inventivi a pus bazele unui joc care devine din ce in ce mai popular – un joc care nu doar distrează, ci și educă.

Cu o viziune îndrăzneață și dorința de a face o diferență în lumea educației, acești tineri au creat un concept prin care aduc istoria in jocul de societate.

DEFACTOS este un joc care te provoacă să transformi învățarea istoriei într-o aventură plină de descoperiri fascinante! În esență, regulile sunt simple: plasează evenimentele istorice în ordinea corectă și adună jetoanele câștigătoare. Acest proces îți oferă posibilitatea de a explora și de a înțelege trecutul României într-un mod distractiv și ușor de înțeles.

Pe lângă cartonașele cu evenimente, în joc există și cartonașe cu efecte speciale, care adaugă un plus de intrigă și provocare. Aceste cartonașe pot fi folosite pentru a sabota concurenții sau pentru a utiliza arme secrete, făcând jocul și mai interesant și plin de surprize! Extrage un cartonaș, analizează-l strategic și plasează-l în șirul cronologic existent. Fiecare decizie corectă te apropie mai mult de înțelegerea istoriei și te îndreaptă către victorie! Nu lăsa istoria să fie doar o poveste, ci transform-o într-o experiență interactivă și captivantă alături de DEFACTOS!

Numele jocului nostru, “DEFACTOS,” provine din cuvântul latin “de facto,” care înseamnă “în realitate” sau “în fapt.” Acesta reflectă modul în care jocul nostru încurajează jucătorii să exploreze evenimentele, personajele, războaiele și armistițiile din istoria României într-un mod captivant și interactiv. Ne propunem să depășim datele și cifrele seci ale manualelor de istorie și să oferim o experiență autentică, care să dezvăluie în profunzime istoria națională.

A fost un proces lent și organic care a început pe băncile Colegiului Național „Iancu de Hunedoara”, acum mulți ani, și care s-a conturat treptat de-a lungul timpului în imaginația mea. Pasiunea pentru educație, curiozitatea legată de istoria națională, serile târzii de board-game cu prietenii și dorința de a crea un impact au fost elementele cheie care au dus la crearea acestui joc”, ne-a spus Radu Lazariciu.

Una dintre caracteristicile remarcabile ale jocului DEFACTOS este faptul că acesta poate fi savurat de toate generațiile, de la cei mai mici exploratori ai trecutului până la înțelepții cunoscători ai istoriei noastre. Copii, adolescenți, părinți, bunici și cadre didactice pot găsi cu ușurință plăcerea în a juca acest joc captivant, oferind o experiență educativă și distractivă indiferent de vârstă.

Jocul poate fi achiziționat de pe site-ul lor braintoysdesign.ro