Tenerife mai accesibil decât Grecia. Vezi preturi!

In 2024 o să constați ca destinațiile din Grecia s-au scumpit mult, astfel încât devin mai accesibile alte destinații de top din Europa cum ar fi Tenerife. Se găsesc preturi bune la cazări ,iar din Madrid sau Barcelona găsești bilete la avion la 100 de euro dus-întors.

Tenerife este o destinație cu multe necunoscute pentru cine nu a fost acolo niciodată. Nord sau Sud? Unde e cel mai frumos? Răspunsul este în Sud! Acolo sunt stațiunile cele mai populate si plajele cele mai frumoase. Coasta Adeje, Playa de las Americas și Los Cristianos sunt cele mai celebre stațiuni din Sud.

Când să mergi în Tenerife?

1. Iunie – Septembrie (Vara):

  • Temperaturi ridicate: Aceste luni sunt cele mai calde, cu temperaturi de zi situate între 25°C și 30°C.
  • Activități la plajă: Vara este potrivită pentru activități la plajă și pentru explorarea regiunilor de coastă.

2. Octombrie – Noiembrie (Toamna):

  • Temperaturi plăcute: Temperaturile rămân plăcute, variind între 20°C și 25°C.
  • Evitarea aglomerației: Acesta poate fi un moment bun pentru a vizita, deoarece mulțimile de turiști scad comparativ cu luna august.

3. Decembrie – Februarie (Iarna):

  • Ierni blânde: Tenerife beneficiază de ierni blânde, cu temperaturi medii în jur de 18°C-24°C pe zonele de coastă.
  • Carnavalul: Februarie este perioada celebră a Carnavalului din Santa Cruz de Tenerife.

4. Martie – Mai (Primăvara):

  • Temperaturi crescânde: Temperaturile încep să crească, cu o medie între 20°C și 26°C în luna mai.
  • Florile: Primăvara aduce o explozie de culoare, iar peisajul se umple de flori.

Factori de luat în considerare:

  • Observarea balenelor: Dacă îți dorești să vezi balene, perioada ianuarie – aprilie este potrivită.
  • Drumeții în munți: Primăvara și toamna oferă temperaturi plăcute pentru drumeții în munți.

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife este capitala insulei si locul pe care îl recomandăm cel mai puțin. Cea mai apropiată plajă este la 8 km distanță și foarte puțin populată. Această zonă are și cele mai mici prețuri la cazare si servicii. Mai mult de 1-2 zile nu ai ce face in Santa Cruz.

Hotel recomandat: AC Hotel – 90 euro/zi

Los Cristianos

Los Cristianos este una dintre cele mai populare stațiuni din Tenerife. Are încă un aer destul de spaniol și autentic, o plajă mare și frumoasă cu nisip alb și restaurante pentru toate naționalitățile. Los Cristianos oferă plaje cu nisip auriu și apă cristalină. Plaja principală, Playa de Los Cristianos, este bine amenajată și potrivită pentru familii. Stațiunea oferă o gamă largă de activități recreative și sportive, inclusiv sporturi nautice, terenuri de golf și posibilități de observare a delfinilor și balenelor.

Hotel recomandat:

Playa de las Americas

Playa de las Américas este o destinație ideală pentru turiștii care caută distracție, plajă și o atmosferă vibrantă în timpul vacanțelor pe insula Tenerife. Stațiunea este renumită pentru plajele sale cu nisip auriu, printre care se numără Playa de Troya și Playa de las Vistas. Playa de las Américas este cunoscută pentru viața sa de noapte agitată. Aici vei găsi o varietate de baruri, cluburi și discoteci care rămân deschise până în orele dimineții. Playa de las Américas este bine conectată și are acces ușor la aeroportul Tenerife Sur și la alte atracții din insulă.

Hotel recomandat: Alexandre Hotel Gala -100 euro/zi

Costa Adeje

Costa Adeje este renumită pentru plajele sale cu nisip fin și ape cristaline, creând un cadru idilic pentru odihnă și relaxare. Stațiunea găzduiește numeroase hoteluri și resorturi de lux, oferind servicii premium și facilități de top.

Distanța dintre aeroportul din Sud și stațiune este de aproximativ 20-25 de minute cu mașina.

Hoteluri recomandate: