Atenție turiști! Alertă de malarie pentru Zanzibar

Din păcate, ofertele de vacantă cu peisaje tropicale nu includ și atenționări supra pericolelor și riscurilor din aceste destinați.

Patru cazuri de persoane infectate cu malarie au fost înregistrate în ultima lună la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş”, la cetăţeni români care au călătorit în Zanzibar.

“Reprezentanţii Societăţii Române de Boli Tropicale şi Medicina Călătoriei, precum şi ai Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” atrag atenţia asupra importanţei realizării tratamentului profilactic împotriva malariei, precum şi a altor boli specifice, atunci când sunt programate călătorii în zone endemice. În ultima lună, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” s-au înregistrat patru cazuri de malarie severă, la pacienți care au călătorit recent în Zanzibar”, informează un comunicat publicat de Agerpres.

“Pentru turiştii care călătoresc în destinaţii ce sunt considerate zone endemice de malarie, recomandăm în primul rând prezentarea la medicul specialist de boli infecţioase şi, dacă destinaţia o impune, administrarea unui tratament profilactic atât contra malariei, cât şi a altor afecţiuni specifice zonelor respective, care se pot preveni”, a declarat Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş”, potrivit comunicatului de presă.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Facebook că să afli la timp ce contează!