Când sa mergi in Oman

Oman este o destinație fascinantă cu o bogată istorie și cultură, precum și cu peisaje spectaculoase. Cel mai bun moment pentru a vizita Oman depinde de preferințele personale și de activitățile pe care doriți să le faceți acolo. În general, sezonul de călătorie în Oman este în timpul iernii, deoarece temperaturile sunt mai blânde.

Iată câteva recomandări pentru vizitarea Omanului și ce puteți vedea și experimenta acolo:

 1. Muscat: Capitala Omanului, Muscat, este un oraș vibrant care combină tradiția cu modernitatea. Puteți vizita palatele regale, precum Palatul Al Alam, și moscheile magnifice, cum ar fi Marele Moschee Sultan Qaboos.
 2. Forturi istorice: Omanul este cunoscut pentru numeroasele sale forturi istorice, care au jucat un rol important în apărarea țării de-a lungul secolelor. Printre cele mai impresionante se numără Fortul Nizwa și Fortul Jabreen.
 3. Wadi-uri și cascade: Explorați frumusețea naturii omaneze vizitând wadi-urile spectaculoase și cascadele ascunse. Wadi Shab, Wadi Bani Khalid și Wadi Tiwi sunt doar câteva dintre opțiunile populare pentru drumeții și înot.
 4. Deșertul Wahiba Sands: Experimentați magia deșertului în Wahiba Sands, unde puteți face excursii cu mașina prin dunele de nisip, admirați răsăritul și apusul soarelui și experimentați viața nomadă omaneză.
 5. Cetatea Nizwa: Vizitați cetatea Nizwa, una dintre cele mai vechi și mai bine conservate fortificații din Oman, care oferă vederi spectaculoase asupra orașului și a pieței tradiționale din apropiere.
 6. Plaje și sporturi acvatice: Omanul are o coastă frumoasă cu plaje curate și ape cristaline, ideale pentru relaxare și pentru a practica sporturi acvatice precum snorkeling, scufundări și pescuit.

Este important să vă adaptați călătoriile la temperaturile și condițiile meteorologice, în special în timpul verii, când temperaturile pot deveni extrem de ridicate. În general, lunile octombrie până în aprilie sunt considerate cele mai bune pentru a vizita Omanul, deoarece temperaturile sunt mai blânde și plăcute.

Iată o estimare a temperaturilor medii în Oman pentru fiecare lună a anului:

 • Ianuarie: Temperaturi medii diurne: 25-30°C; Temperaturi medii nocturne: 15-20°C
 • Februarie: Temperaturi medii diurne: 25-30°C; Temperaturi medii nocturne: 15-20°C
 • Martie: Temperaturi medii diurne: 30-35°C; Temperaturi medii nocturne: 18-23°C
 • Aprilie: Temperaturi medii diurne: 35-40°C; Temperaturi medii nocturne: 20-25°C
 • Mai: Temperaturi medii diurne: 40-45°C; Temperaturi medii nocturne: 25-30°C
 • Iunie: Temperaturi medii diurne: 40-45°C; Temperaturi medii nocturne: 25-30°C
 • Iulie: Temperaturi medii diurne: 40-45°C; Temperaturi medii nocturne: 25-30°C
 • August: Temperaturi medii diurne: 40-45°C; Temperaturi medii nocturne: 25-30°C
 • Septembrie: Temperaturi medii diurne: 38-43°C; Temperaturi medii nocturne: 23-28°C
 • Octombrie: Temperaturi medii diurne: 35-40°C; Temperaturi medii nocturne: 20-25°C
 • Noiembrie: Temperaturi medii diurne: 30-35°C; Temperaturi medii nocturne: 18-23°C
 • Decembrie: Temperaturi medii diurne: 25-30°C; Temperaturi medii nocturne: 15-20°C