Ce „păcăleli” ascund biletele de avion ieftine

Promoții la biletele de avion apar regulat, dar cel mai des se viralizează in mediul online anunțuri la bilete foarte ieftine spre destinații îndepărtate unde biletele sunt foarte costisitoare. Dar ce să vezi? Majoritatea acestor bilete nu ne sunt utile din mai multe motive.

In primul rând, durata zborului și a numărului de escale.

Cele mai multe bilete au in spate doua sau mai multe escale, astfel încât durata zborului ajunge la 24 de ore la care mai adăugam drumul pana la aeroport, in funcție de distanta. Dacă stai in Baia Mare si trebuie să mergi la Cluj lejer mai adaugi 6 ore.

Dar ca să vorbim pe un caz concret, multe site-uri de profil au „rostogolit” un preț promoțional la zbor spre Bali la doar 468 euro cu plecare din Bologna( Italia). Bun preț! Daca vrei să pleci in Bali din Romania nu prea găsești sub 900 euro un bilet.

Bun! Luăm biletul ieftin si apoi ne apucam de făcut restul calculelor. Cum ajungem in Bologna?

Si cum am zis la început, daca am fi in Baia Mare va trebui sa mergem la Cluj . Cost dus- întors 60 euro! Dar pe ăștia nu-i mai socotim. In schimb, socotim biletul de la Cluj la Bologna care costă 197 de euro cu bagaj mic, că doar în Bali nu poți merge cu geantă de mână. Bagajul de cală este inclus la biletul spre Bali din Bologna . Însumat costul biletului ajunge la 665 de euro! Dar stai să vezi! Avionul de la Cluj pleacă la 14: 14 si ajunge la 15:40 în Bologna . Deci nici o șansă să prinzi avionul de Bali care pleacă la ora 11:05. Ce faci? Mergi cu o zi mai devreme, in cazul că există zbor pentru respectiva zi. Să zicem ca este si mergi cu o zi mai repede in Bologan. In cazul acesta mai adaugi minim 150 de euro pentru cazare ,transport local, mâncare și încă 24 de ore de așteptare in plus. Astfel, costul biletului ajunge la minim 815 euro si vreo 46 de ore până ajungi la destinație și încă, cel puțin, atâtea ore si pentru întoarcere.

Deci, in cazul fericit cheltui 815 euro pe aceasta călătorie si 4 zile. Cam atât costă un bilet ieftin, adică cat costă un bilet la preț întreg si ajungi la destinație in 14 ore!

Există situați când aeroportul de plecare este diferit fata de aeroportul pe care aterizezi. Spre exemplu, daca zborul avea plecarea din Milano atunci ar fi plecat de pe aeroportul din Malpensa, iar Wizz sau Ryanair te-ar fi lăsat la Bergamo si ar fi trebuit sa mai cheltui alți bani pe transfer, dar in cazul exemplu nostru nu se aplică.

In al doilea rând, trebuie avut in vedere intervalul de timp intre tur -retur.

Biletul din exemplul nostru avea plecarea în 5 martie și întoarcerea în 21 martie! Nu toți au luxul de ași permite o asemenea disponibilitate.

Deci, un alt „beneficiu” al acestui bilet ieftin este faptul că stai 15 zile in Bali să te plouă, caci in martie e și sezon ploios acolo.

Cine câștigă de fapt? Compania de transport că își vinde niște locuri neocupate și nu in ultimul rând site -ul de pe care ai citit știrea, caci ăsta era scopul: să citești ca să și fie multe vizualizări!

Tocmai din acest motiv, noi nu vom difuza astfel de promoții pentru ca nu vrem să irosim timpul nimănui. Comunicam numai acele oferte care au un timp de zbor decent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *