Concedieri si salarii reduse in IT. Compania NTT Data se prăbușește

160 de angajați ai unui departament din cadrul companiei clujene NTT Data au fost „invitați” la concediere.

In urma cu câteva zile, ziardecluj.ro prezenta o ancheta prin care arăta că gigantul clujean IT NTT DATA este in colaps financiar.

”Magia NTT Romania de Cluj s-a gătat. Pe vremuri, una din cele mai dezirabile companii din IT-ul autohton, NTT Data a ajuns coșmarul oricărui specialist in HR.

NTT Data România este în colaps financiar, având 20 de milioane de euro datorie.
NTT Data România are profituri mai mici ca o covrigărie de cartier.
NTT Data România pierde proiecte și nu mai e în stare să facă rost de altele”, scria ziardecluj.ro

La câteva ore după difuzarea articolului, o altă știre se rostogolește in social media:BMW vine la Cluj!” Este vorba de o minciună pentru că BMW este o marcă de mașini care nu va veni la Cluj, ci este vorba despre BMW Group şi NTT DATA Romania care au semnat un acord pentru înființarea unui joint venture (JV) în România.

Cum naiba aceasta știre pozitiva a venit brusc după o știre negativa? Este clar ca aceasta maniera de comunicare nu vine sa decredibilizate știrea inițiala, ci dimpotrivă. NTT DATA are probleme mari!

Știrea pozitivă cu BMW la Cluj a însemnat pentru angajați concedieri si salarii reduse.

Concedieri si salarii reduse pentru cei care rămân.

Doru Supeala a prezentat pe situl său informația că „din totalul de aproximativ 160 de membri ai departamentului ETEC, peste 100 au primit zilele trecute invitații la întâlniri 1la1, cele mai multe online, în care li se propune să demisioneze, primind în schimb un pachet modest de compensații financiare care nu a fost făcut public și care diferă de la un om la altul.

Primii vizați de acest val de concedieri colective mascate sub forma unor despărțiri amiabile sunt angajații de pe bench (care în prezent nu sunt activi în proiecte comerciale), ei reprezentând acum circa 70% din totalul angajaților.

Compania NTT Data este condusă de Daniel Metz care apare in multe ipostaze in compania lui Emil Boc.

Sursa foto: Ziardecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *