Boc e interesat de combinații cu PSD, in timp ce Bolojan face un spital nou

Fără doar si poate, Emil Boc este un primar expirat preocupat de combinațiile cu PSD sau să îi blocheze pe Facebook pe cei care nu-l „pupa-n dos”.

Oradea a dat lecții Clujului și în privința proiectelor de infrastructură, fiind deja în lucru o a doua centură care să scoată traficul din oraș. În același timp, la Cluj despre Centura metropolitană se vorbește de 6 ani. 

În timp ce Clujul așteaptă de ani de zile începerea lucrărilor la un spital nou de copii, Oradea se mișcă rapid și pornește proiectarea și construcția unui Spital de Boli Infecțioase și Pneumologie, Dispensat TBC și Funcțiuni conexe. 

Cu o suprafață totală desfășurată de 40.355mp și cu o durată de execuție de 36 de luni, spitalul va cuprinde minim 249 de paturi (spitalizare continuă, spitalizare de zi și terapie intensivă), un compartiment de urgențe cu o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale deservite: boli infecțioase, pneumoftiziologie, un cabinet pentru vaccinuri și spații pentru deservirea funcției educaționale (sală conferințe, săli studiu, camere pentru rezidenți etc).

Clujul, pe de altă parte, așteaptă de ani de zile un spital de copii, unde să mute toate clinicile din oraș, care funcționează în spații necorespunzătoare. Unii ar putea spune că se va ridica Spitalul Regional de Urgență, dar investiția este una națională, neavând nicio legătură cu autoritățile locale.

Sursa: Stiri de Cluj