Maldive: Tot ce trebuie să știi! Când sa mergi si cum ajungi in Maldive

O vacantă in Maldive achiziționată prin agenție depășește 5000 de euro pentru două persoane, însă o vacanță pe cont propriu va costă aproximativ 3000 de euro. Iar faptul că îți organizezi tu activitățile îți poate crea un confort suplimentar.

Cel mai laborios aspect in organizarea unei vacante pe cont propriu este găsirea biletelor de avion cele mai potrivite și decente ca preț.

Dacă ne referim specific la Maldive, trebuie avut in vedere faptul că după ora 16 nu se mai fac transferuri de la aeroport spre resortul in care ai cazare. Daca aterizezi după aceasta oră va trebui sa stai o noapte in Male.

Cum ajungi in Maldive?

Din Romania poți să ajungi in Maldive cu multe companii aeriene cu escala in Istanbul, Dubai, Doha sau Abu Dhabi.

Cel mai ieftin zbor este cu Wizz Air din București cu escala in Abu Dhabi si de acolo cu un alt zbor operat de WizzAir. Din păcate, escala in Abud Dhabi este de aproape 24 de ore si va trebui sa iți iei o cazare. Una la dus si una la întors.

Când să mergi in Maldive?

Viza pentru Maldive se obține la sosirea pe aeroportul din Male, este gratuită și permite o ședere de până la 30 de zile. Vei avea nevoie de pașaport valabil cel puțin 6 luni, un bilet de avion din care să reiasă data plecării din Maldive și confirmarea cazării pe toată durata călătoriei.

Costul aferent eliberării vizei de intrare în Maldive este de 30 dolari.

Din punctul nostru de vedere, cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Maldive este între final de noiembrie și mai. Este cald și în restul lunilor, dar e posibil să prinzi ploi dese și de scurtă durată. De asemenea, e posibil ca fauna să nu fie la fel dacă mergi în afara sezonului.

Ce nu trebuie să îți lipsească din bagajul de călătorie în Maldive

Iată câteva lucruri esențiale, pe care trebuie să le incluzi în bagajul de călătorie pentru Maldive: 

Spray sau loțiuni eficiente împotriva țânțarilor, în cazul în care vei avea nevoie;

  • Cremă de protecție solară;
  • Adaptor pentru priză, pentru situațiile în care nu vei găsi unul disponibil în locația aleasă pentru cazare;
  • Eventuale medicamente pe care trebuie să le iei, conform planului de tratament prescris în țară;
  • Bugetul alocat călătoriei în dolari – Moneda locală este Rufiyaa, iar 25 lei românești echivalează 100 Rufiyaa, însă și dolarii sunt acceptați, fără probleme, în orice locație din Maldive.

Unde să te cazezi?

Trebuie să știi că in Maldive exista doua tipuri de cazări:

  1. Insule locuite de localnici
  2. Insule de tip resort.

Cele mai accesibile variante de cazări sunt cele de pe insulele locuite de localnici.

Care sunt cele mai frumoase plaje din Maldive?

  1. Veligandu Island beach

Insula este o fâșie îngustă de pământ, întinsă spre nord și sud. Are o lungime de numai 600 m și întreaga suprafață acoperă 8,9 hectare. La capătul sudic, departe în mare, există un banc de nisip, care a dat numele întregii insule („veligandu” – scuipat, banc în limba divehi). Aceasta este una dintre cele mai bune plaje ale insulei, dotată cu șezlonguri, umbrele, bar pe plajă Thundi și piscină panoramică în aer liber.

Partea de est a insulei intră într-un ocean deschis, astfel încât oamenii de aici se pot întâlni cu broaște țestoase, moray, stingrays, rechini de recif și delfini. Reciful de aici este mai strâns, iar cursurile sunt mai puternice, așa că ar trebui să fie observat de începătorii în scufundări. Pe prima linie există vile de lux cu propriile lor plaje și zone de agrement, bungalouri mai ieftine sunt situate la 100 m de mal de-a lungul palmelor și mangrovei.

De la Aeroportul Male, oamenii pot ajunge pe insulă cu hidroavionul în doar cincisprezece minute.

2. Rasdhoo Island beach

Bikini este o plajă cerească situată pe o mică insulă din Oceanul Indian. Are nisip alb, palmieri luxurianți, ape transparente, cocktailuri tropicale gustoase și restul binecuvântărilor tropicale. Ecologia locală merită o atenție specială: aer curat, natură sălbatică și oceanul cu mii de specii de pești așteaptă.

3. Huvahendhoo Island beach

Insula Huvahendhoo ocupă o zonă foarte mică (600 x 100), înconjurată de o lagună transparentă și nisipuri albe și pure. Întreg teritoriul este un complex de bungalouri pe plajă și vile pe grămezi. Există o unitate completă cu natura, cărările sunt acoperite cu nisip, pe care oamenii pot merge desculți. Tranzițiile sunt din lemn, astfel încât turiștii pot uita de pantofi.

Lily Beach este o plajă privată neatinsă pe insula Huvahendhoo. Este situat aproape de cele mai populare zone de scufundări. Este cel mai popular loc pentru vacanța de familie sau o excursie romantică în Maldive. Oferă servicii excelente și facilități fantastice.

4. Cocoa Island beach

Cocoa Island este un mic hotel insular pitoresc, care face parte din arhipelagul Maldivelor. Este situat în partea ecuatorială a oceanului Indian, în Atolul Sud Male. De la Aeroportul Internațional Male este posibil să ajungeți la insulă cu barca cu motor sau cu hidroavionul, transferul nu va dura mai mult de patruzeci de minute.

O insulă este o mică bucată de pământ (360 m lungime și 84 m lățime), înconjurată de o mare limpede turcoaz și de un recif de corali gigant. În jurul perimetrului se întindeau frumoase plaje acoperite cu nisip alb și încadrate de verde de smarald. În estul insulei există un scuipat de nisip frumos, care iese în evidență departe în mare, plajele din nord sunt sălbatice și aproape pustii. În partea de vest, există o piscină mare cu vedere, cu o zonă de lounge luxoasă, înconjurată de palmieri maiestuoși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *