PNL și PSD țin blocate 28.000 de locuri de muncă în sănătate

USR a cerut guvernului PSD PNL să deblocheze posturile din spitale. partidul de opoziție a estimat un deficit la nivelul întregii țări de 28.000 de posturi dintre care 20.000 fiind vorba de posturi de asistenti si personal medical.

Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate a transmis că „sistemul sanitar românesc trece printr-o criză de personal fără precedent în ultimii ani. Am trimis mai multe interpelări pe tema posturilor blocate în spitale judeţene, municipale şi cele aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii. Rafila, cel mai leneş ministru al Sănătăţii din istoria României, m-a trimis la Ministerul Dezvoltării condus de penelistul Veştea, Veştea m-a trimis, apoi, la Ministerul Finanţelor condus de Boloş de la PNL şi cel din urmă m-a trimis la pixul lui Ciolacu. Aceşti incompetenţi cinici condamnă la moarte zilnic zeci de pacienţi, pentru că această imensă criză de personal şi ordonanţa austerităţii au repercusiuni directe asupra modului în care sunt trataţi pacienţii în sistemul sanitar românesc”

Conform USR, în ciuda deficitului de personal din sistemul de sănătate, PSD şi PNL „au ales să angajeze la stat 1.000 de oameni” în fiecare lună a anului trecut, aceștia fiind „pile politice”, „nu angajaţi de care este nevoie”.


Sursa: Agerpres

Foto: Emanuel Ungureanu / Facebook