Primul candidat independent la alegerile europarlamentare din 2024

Nicu Ștefănuță este primul candidat independent care s-a anunțat pentru alegerile europarlamentare din 2024. Anunțul a fost făcut chiar de ziua sa în 3 ianuarie pe contul său de Facebook.

„Anul acesta candidez. Candidez independent, dar nu singur. Dacă vrei și tu ca România să fie o țară sigură pe ea, nu una a fricii, a extremei, a urii, haideți cu mine!” , a scris acesta pe pagina sa de socializare.

Fost membru USR ,Nicu Ștefănuță pare că este un politician cu coloană vertebrală în adevăratul sens al cuvântului de vreme ce a  a evitat să intre în una din găștile care se formaseră în partid. Era cunoscut în interiorul partidului ca fiind un critic dur a lui Dan Barna și a acoliților săi, printre care și actualul președinte Cătălin Drulă.

Nicu Ștefănuță a demisionat din USR la începutul lui 2023 și iată cum își motiva demisia la acel moment:„Atunci când am pornit la drum, românii ne cereau să fim partidul altfel. Românii ne-au votat pentru că trebuia să fim altfel, să aducem ceva nou, să aducem competență, să aducem democrație europeană. Iar lucrurile acestea au fost erodate, au fost distruse în partid pas cu pas. Între timp, conducerea partidului a pierdut contactul cu societatea civilă, nu mai construiește pentru cetățeni, ci se concentrează pe controlul puterii și securizarea propriilor funcții.”

Actualmente Nicu Ștefănuță este eurodeputat și recent a fost ales vicepreședinte al Grupului Verzilor. Este de remarcat în experiența și faptul că a fost Diplomat european în Washington DC.

Credit Foto: Facebook