Cât de sigur este in Egipt? Ce țepe riști în Egipt?


Egiptul poate fi considerat o destinație destul de sigură pentru călători, cu anumite precauții luate în considerare. Zonele turistice populare, cum ar fi Cairo, Luxor, Aswan și zona de coastă a Mării Roșii (cum ar fi Hurghada și Sharm el-Sheikh), sunt în general considerate sigure pentru turiști. Cu toate acestea, în anumite regiuni mai îndepărtate sau în zonele rurale, pot exista riscuri mai mari, inclusiv instabilitate politică sau tulburări sociale.

Majoritatea călătorilor vizitează Egiptul fără incidente majore. Respectarea regulilor locale, luarea unor măsuri de precauție și folosirea bunului simț pot contribui semnificativ la siguranța călătoriei tale.

Cu toate acestea, fiți atenți la țepele specifice pe care le pățesc turiștii cel mai des.

Mai jos redăm experiențele unor vlogari romani.

De asemenea, fiți atenți la falsul polițist. Un escroc va intra în vorbă cu un turist ce pare a fi mai vulnerabil, apoi îl va invita la un ceai în casa lui situată în apropiere. Doar că pe drum vor apărea niște polițiști falși care îi vor acuza pe amândoi de activități ilegale. Pentru a fi mai convingători, chiar îi vor aplica mai multe lovituri egipteanului care le va primi bucuros! În acest timp, turistului îi va fi răscolit portofelul şi în haosul creat va rămâne fără bani!  

Metoda cu papirusul este o altă țeapă des întâlnită in Egipt. Șoferul se va oferi să vă arate cum se produce un papirus. Cu acest scop o să vă ducă într-un atelier unde, în timp ce savurați un ceai cald, o să vedeți cum este tăiat și prelucrat un papirus real. Patronul atelierului va prezenta la final câteva suluri de papirus, confecționate din frunze de banană ieftine, despre care va pretinde că sunt niște piese valoroase. Apoi vă va face o ofertă cu totul și cu totul specială! În mărinimia sa, vă va scrie numele pe un papirus ! Doar că la final va uita de prietenia nou legată și vă va amintit că acel papirus trebuie plătit.