Top 10 plaje din Egipt

Egiptul are numeroase plaje frumoase și populare, în special în zonele de coastă de-a lungul Mării Roșii și Mării Mediterane. Iată o listă a zece dintre cele mai apreciate plaje din Egipt:

  1. Plaja Naama Bay, Sharm el-Sheikh: Situată pe coasta de est a peninsulei Sinai, Naama Bay este renumită pentru apele sale limpezi și nisipul fin. Este una dintre cele mai populare destinații turistice din Egipt.

2. Plaja Hurghada: Ca una dintre cele mai vechi stațiuni de pe coasta Mării Roșii, Hurghada oferă o varietate de plaje, de la cele liniștite la cele mai animate, perfecte pentru snorkeling și scufundări.

3. Plaja Marsa Alam: Situată în sudul Mării Roșii, Marsa Alam este cunoscută pentru recifele sale de corali bogate și viața marină diversificată. Plajele aici sunt ideale pentru relaxare și snorkeling.

4. Plaja Soma Bay: Această stațiune de lux din apropiere de Hurghada este renumită pentru plajele sale cu nisip fin și pentru activitățile nautice, precum windsurfing-ul și kitesurfing-ul.

5. Plaja Makadi Bay: Situată între Hurghada și Safaga, Makadi Bay oferă plaje frumoase și o atmosferă relaxantă, ideală pentru familiile cu copii.

6. Plaja El Gouna: Cunoscută și sub numele de “Veneția deșertului”, El Gouna este o stațiune turistică exclusivistă cu plaje de nisip fin, recife de corali și o gamă largă de activități de agrement.

7. Plaja Sharm El Luli: Situată în apropiere de Marsa Alam, această plajă ascunsă este considerată un paradis pentru snorkeling datorită apelor sale cristaline și recifelor de corali colorate.

8. Plaja Ras Um Sid, Sharm el-Sheikh: Această plajă pitorească este situată în apropiere de centrul orașului Sharm el-Sheikh și este renumită pentru explorarea subacvatică și pentru stâncile de corali.

9. Plaja Dahab: Situată la nord de Sharm el-Sheikh, Dahab este o destinație populară pentru scufundări, snorkeling și windsurfing. Plaja este cunoscută pentru atmosfera sa relaxată și peisajele spectaculoase.

10. Plaja Agiba, Marea Mediterană: Situată în nordul Egiptului, în apropiere de orașul Marsa Matrouh, plaja Agiba impresionează cu stâncile sale calcaroase, apelor cristaline și priveliștile spectaculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *