Destinații de vacanță ieftine in 2024

Dacă v-ați saturat de Grecia si Turcia, destinații care oricum s-au scumpit mult in ultimii ani, vă recomandam si alte destinați din Europa ieftine si la fel de frumoase.

  1. Bari ( Italia )

Primul avantaj e că exista zboruri directe din București, Cluj si Timișoara iar prețul unui bilet dus-întors se învârte in jurul sumei de 200 euro.

În ceea ce privește prețurile pentru mâncare și cazări, acestea pot varia în funcție de preferințele tale și de sezonul în care vizitezi Bari.

În general, însă, poți găsi restaurante unde poți mânca o masă simplă pentru aproximativ 10-20 euro pe persoană, iar prețurile pentru cazare încep de la aproximativ 50-100 euro pe noapte pentru un hotel de calitate medie. Totuși, costurile pot fi mai mari sau mai mici în funcție de standardele și de opțiunile pe care le alegi. Este întotdeauna recomandabil să faci rezervări în avans și să verifici prețurile exacte înainte de a călători.

Bari este situat pe coasta Mării Adriatice și oferă acces la unele plaje frumoase în jurul orașului și în împrejurimi. Iată câteva dintre cele mai populare plaje din zona Bari:

Lido San Francesco: Acesta este unul dintre cele mai apropiate plaje de centrul orașului Bari. Este o plajă cu nisip fin și ape limpezi, foarte frecventată în special în timpul verii. Există facilități precum șezlonguri și umbrele disponibile pentru închiriat și există, de obicei, și baruri și restaurante în apropiere.

Torre Quetta: Situată la aproximativ 10 km nord de centrul orașului Bari, această plajă este cunoscută pentru frumusețea sa naturală și pentru apele cristaline. Este o destinație populară pentru localnici și turiști în timpul sezonului estival.

Polignano a Mare: Acest oraș pitoresc este situat la aproximativ 30 de minute de mers cu mașina sau trenul de Bari și are unele dintre cele mai frumoase plaje din regiune. Plaja Lama Monachile este una dintre cele mai cunoscute și oferă o priveliște spectaculoasă cu stânca și marele albastru.

Monopoli: La aproximativ o oră de mers cu mașina de Bari, Monopoli are și el plaje frumoase, cum ar fi Cala Porta Vecchia și Lido Copacabana.

2. Sicilia ( Italia )

Zboruri directe spre Catania găsiți din București, Iași si Cluj, iar prețul pentru un bilet dus – întors nu depășește 150 euro.

Poți găsi opțiuni de cazare începând de la aproximativ 50-100 euro pe noapte pentru hoteluri de calitate medie, iar mâncarea în restaurante poate costa în medie între 10 și 20 euro pentru o masă obișnuită

Sicilia este binecunoscută pentru frumusețea sa naturală și plajele sale spectaculoase. Iată câteva dintre cele mai renumite plaje din Sicilia:

Spiaggia dei Conigli (Plaja Iepurilor) – Lângă insula Lampedusa, această plajă este adesea clasată printre cele mai frumoase plaje din lume. Apa este cristalină, iar nisipul este fin și alb. Accesul este controlat, iar numărul de vizitatori este limitat, ceea ce face ca experiența să fie și mai specială.

San Vito Lo Capo – Situată în nord-vestul Siciliei, această plajă are un nisip fin și o apă cristalină în nuanțe de turcoaz.

3. Zadar ( Croația )

Zadar este un oraș frumos situat pe coasta Adriaticii, în Croația, cunoscut pentru istoria sa bogată, peisajele pitorești și patrimoniul cultural diversificat. În ceea ce privește cazarea în Zadar, iată câteva opțiuni și o estimare a costurilor.

Zadar oferă o varietate de hoteluri și pensiuni, de la opțiuni de lux la cele mai accesibile. Prețurile pentru camerele de hotel pot varia în funcție de perioada anului, de amplasare și de facilitățile oferite. În general, prețurile pentru hoteluri de 3-4 stele pot începe de la aproximativ 50-100 euro pe noapte, în timp ce prețurile pentru hoteluri de lux sau resorturi pot fi mai mari, începând de la 150 de euro sau mai mult pe noapte.

Un bilet de avion este sub 100 de euro din Bucuresti.

4. Malta

Malta este cunoscută pentru plajele sale frumoase și pentru apa cristalină a Mării Mediteraneene. Iată câteva dintre cele mai populare plaje din Malta, împreună cu o idee despre prețurile pe care le-ai putea întâlni:

Plaja Golden Bay: Aceasta este una dintre cele mai populare plaje din Malta, cu nisip auriu și ape turcoaz. Este potrivită pentru relaxare, dar și pentru sporturi nautice precum windsurfing-ul și jet-skiing-ul. Există facilități cum ar fi șezlonguri și umbrele disponibile pentru închiriat, iar prețurile pot începe de la aproximativ 5-10 euro pe zi.

Plaja Mellieha Bay: Cunoscută și sub numele de Ghadira Bay, această plajă este una dintre cele mai mari și mai populare din Malta. Este potrivită pentru familii și are nisip fin și apă puțin adâncă, ceea ce o face ideală pentru înot. Prețurile pentru închirierea de echipamente de plajă sau pentru facilități precum dușuri și toalete pot fi similare cu cele de la Golden Bay.

Plaja St. George’s Bay: Situată în apropierea stațiunii populare St. Julian’s, această plajă este animată și plină de viață, cu o varietate de baruri, restaurante și cluburi în apropiere. Poți găsi facilități pentru închirierea de șezlonguri și umbrele, iar prețurile pot varia în funcție de locație și de sezon.

Prețurile pentru cazare pot varia în funcție de sezonul turistic și de amplasare, iar în general, poți găsi camere de hotel de calitate medie începând de la aproximativ 50-100 euro pe noapte, iar pretul unui bilet de avion este putin peste 100 de euro.

Pentru pachete promo căutați aici

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *