Top 10 plaje cu cele mai albastre ape din lume

Selectarea celor mai albastre plaje din lume poate fi subiectivă și poate varia în funcție de percepția individuală a culorii apei și a altor factori. Cu toate acestea, există unele plaje renumite pentru apele lor incredibil de albastre. Iată o listă cu 10 dintre acestea:

  1. Navagio Beach (Shipwreck Beach), Zakynthos, Grecia: Cunoscută și sub numele de Shipwreck Beach, această plajă ascunsă în golful Navagio este renumită pentru apele sale albastre cristaline și pentru epava navei care zace pe nisipul auriu.

2. Blue Lagoon, Comore Islands, Oceania: Blue Lagoon este o lagună impresionantă situată pe insula Comore, care impresionează cu apele sale albastre cristaline și plaje nisipoase.

3. Bora Bora, Polinezia Franceză: Cu apele sale turcoaz incredibil de clare și nisipurile albe, plajele din Bora Bora sunt considerate printre cele mai frumoase din lume.

4. Whitehaven Beach, Whitsunday Island, Australia: Această plajă tropicală din Australia impresionează cu nisipul său alb imaculat și apele sale albastre cristaline.

5. Anse Source d’Argent, Seychelles: Cu stânci de granit masive și ape albastre strălucitoare, Anse Source d’Argent este una dintre cele mai fotografiate plaje din lume.

6. Matira Beach, Bora Bora, Polinezia Franceză: Plaja Matira din Bora Bora este faimoasă pentru apele sale calme și albastre, perfecte pentru înot și snorkeling.

7. Eagle Beach, Aruba: Cu nisipul său alb și apele albastre cristaline, Eagle Beach din Aruba este una dintre cele mai frumoase plaje din Caraibe.

8. Elafonissi Beach, Creta, Grecia: Situată în sud-vestul insulei Creta, Elafonissi Beach este cunoscută pentru nisipul său roz și apele turcoaz cristaline.

9. Honokalani Beach, Maui, Hawaii: Această plajă neobișnuită din Maui impresionează cu nisipul său negru vulcanic și cu apele albastre intens vibrante.

10. Tulum Beach, Riviera Maya, Mexic: Situată pe coasta Caraibelor, Tulum Beach oferă ape albastre cristaline și ruine mayașe spectaculoase care se ridică deasupra plajei.