Fără categorie

Prețul mediu al biletelor de avion in 2024 sunt aproape duble fata de 2024

Conform unui sondaj efectuat de o agenție de turism online, 99% dintre români intenționează să călătorească anul acesta. Dintre aceștia, 67% planifică să plece în vacanță în următoarele trei luni. Studiul dezvăluie și prețurile biletelor de avion pentru această vară.

Tariful mediu pentru un bilet de avion pe pasager în această vară este de 222 de euro. Luna august înregistrează cele mai scumpe zboruri, cu un tarif mediu de 246 de euro. Iulie urmează cu un tarif mediu de 228 de euro, în timp ce în iunie, o lună mai puțin aglomerată, prețul mediu este de 194 de euro.

Referitor la bugetul alocat biletelor de avion, peste jumătate dintre respondenți (52%) sunt dispuși să cheltuiască între 100 și 300 de euro pe persoană, în timp ce 35% vor alege bilete care nu depășesc 100 de euro.

În plus, 45% dintre români renunță la achiziționarea biletelor de avion din cauza creșterii constante a prețurilor, iar 81% consideră importantă opțiunea de a putea bloca tariful. Totodată, 83% afirmă că vor opta pentru un astfel de serviciu în viitor, conform unui sondaj realizat de agenția de turism online Vola.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *