Sunteți de acord ca zilele libere legale care cad sâmbăta sau duminica sa fie compensate cu zile in plus la concediul anual?

In fiecare an se întâmpla ca unele dintre zilele libere legale sa cadă in zile de sâmbătă sau duminica care oricum sunt libere ceea ce însemna că sunt zile libere pierdute.

Pe lângă aceasta, angajații care lucrează la privat sunt discriminați fata de cei de la stat care sunt încurajați de guvern să facă „punte” intre zilele libere.

Angajații din sectorul privat pot întâmpina dificultăți în a obține aceleași beneficii. Acest lucru se datorează adesea unor politici mai stricte ale angajatorilor privați sau unui număr mai mic de zile de concediu plătit disponibile. Uneori, diferențele între angajații de la stat și cei din sectorul privat în ceea ce privește beneficiile concediilor pot fi percepute ca fiind discriminatoare.

Este o problemă comună cu care se confruntă mulți angajați și este important să existe reguli clare pentru gestionarea acestor situații. În multe țări, legile muncii stabilesc că atunci când o zi de sărbătoare legală cade într-o zi de weekend, aceasta poate fi compensată prin acordarea unei zile libere în timpul săptămânii următoare sau prin alte modalități de compensare, cum ar fi plata suplimentară sau ore libere în alt moment convenit între angajat și angajator. Aceste reglementări sunt concepute pentru a asigura echitatea și respectarea drepturilor angajaților în ceea ce privește timpul liber și recompensarea pentru munca prestată în sărbătorile legale.

Că tot este an electoral, să le sugerăm partidelor politice să compenseze zilele libere legale, care cad in timpul anului in zile de sâmbătă sau duminică, cu zile in plus la concediul anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *