Când Dan Barna a preluat USR-ul de la Nicușor Dan se vorbea despre „partidul altfel”. Se dorea ca USR să fie cel mai reformator partid antisistem. Apoi apăruse conceptul de „oameni noi”, adică acei oameni virgini la alifiile politice, ca fiind singurii care vor putea să exorcizeze vechile metehne ale clasei politice. Singura excepție era pentru Vlad Botoș, un ins care se era uns deja cu alifiile de pe la trei partide.
Selecția candidaților USR pentru alegerile europarlamentare din 2019 se desfășurase într-un veritabil „festival al democrației”, cum îi plăcea lui Dan Barna să spună. Acest festival a fost o poveste frumoasă pentru electorat si USR a obținut un scor de 22% in 2019. Însă lucrurile s-au stricat repede si partidul a trecut pe persoana fizică. Gașca lui Barna și Drulă au dictat reguli și excluderi din partid după bunul plac.
Satrapul discret al combinațiilor a fost unsurosul de Vlad Botoș.
Majoritatea oamenilor decenții și de onoare au ales să părăsească partidul sau au fost excluși.
Unul dintre cei care a părăsit USR a fost și Nicu Ștefănuță. Eurodeputat influent în domeniul politicii de sănătate si a drepturilor omului, a fost permanent șicanat cu deciziile abuzive ale partidului.
In schimb, mediocrul Vlad Botos s-a remarcat doar prin combinațiile din partid și prin suspiciunile de corupție. Daca vreți mai multe detalii despre cine e Vlad Botoș, protejatul lui Barna și Drulă, vizionați clipul de mai jos.
După ce a demisionat din USR, Nicu Ștefănuță a fost ales vicepreședinte al Grupului Verzilor și a continuat să performeze în activitatea sa.
Iar dacă mulți oportuniști care au plecat din USR s-au înscris in alte partide, Nicu Ștefănuță a preferat să rămână drept în fata principilor sale. Foarte popular printre tineri, Ștefănuță și-a anunțat candidatura la europarlamentare ca independent.
In tot acest timp, Vlad Botoș a fost pus cu pixul lui Drulă pe poziția a treia pe lista de candidați a partidului după Dan Barna și Vlad Voiculescu.
Putină lume i-a acordat șanse lui Ștefănuță, chiar și cele 100.000 de semnături necesare pentru a putea candida era o misiune imposibilă. Dar sloganul său „ Independent, dar nu singur”, descria foarte bine susținerea de care se bucura in rândul tinerei generații, iar pozele pe care le distribuia din campania de strângere de semnături sunt o dovadă clară.
Finalul e cu happy -end: Frumosul independent a câștigat, in timp ce bestia matrapazlâcurilor nu a mai prins un loc in Parlamentul European.
Daca v-a fost de folos aceasta informație nu uitați sa ne urmăriți pe Facebook pentru a afla toate ofertele de vacanta.