Locuri de vizitat in Maroc

1.Marrakech

Marrakech este capitala culturală a Marocului, un oraș emblematic, unic și total diferite de ce ai văzut până acum. Marrakechul îl vizitezi nu neapărat pentru obiectivele turistice, cât pentru atmosfera și vibe-ul transmise.

Destinația perfectă pentru o excursie, Marrakech are totul: este un oraș plin de viață, cu o arhitectură uimitoare și mâncare foarte bună.

Piata Jemaa el-Fnaa – aceasta este cea mai faimoasa piata traditionala din Marrakech, unde poti gasi o varietate de produse, de la tesaturi la bijuterii si artizanat. De asemenea, poti sa mananci in unul dintre cele mai bune restaurante din oras sau sa te bucuri de mancaruri traditionale de la tarabele ambulante.

Palatul Bahia un palat impresionant construit in secolul al XIX-lea ce ofera o privire asupra vietii marocane din trecut. Tururile ghidate te vor duce prin incaperi decorate cu mozaicuri si tapiserii, precum si prin gradinile palatului

Medina din Marrakech este un loc încărcat de istorie și tradiție, este centrul vibrant al orașului vechi. Înconjurată de ziduri antice, Medina este un labirint de străzi înguste, pline de viață, cu suquri colorate, ateliere artizanale, și cafenele tradiționale. Este locul perfect pentru a experimenta esența autentică a culturii marocane, de la mirodenii exotice și produse artizanale, la arhitectura impresionantă și agitația zilnică

Pentru a simții vibe-ul acestui oraș vă invit să urmăriți vologul realizat de Marius și Melisa

Moscheea Koutoubia, un simbol emblematic al Marrakech-ului, este cunoscută pentru minaretul său impunător, vizibil din multe părți ale orașului. Construită în secolul al XII-lea, moscheea este un exemplu remarcabil de arhitectură islamică, cu elemente decorativ-andaluze și inscripții coranice.

2. Fez

Dacă sunteți interesat de istoria și cultura țării, Fez este cel mai bun oraș pe care îl puteți vizita în Maroc. Datorită moștenirii sale culturale fascinante, o parte a orașului a fost declarată patrimoniu mondial UNESCO. Plimbați-vă pe aleile din Fes-el-Bali, care are cele mai mari și mai vechi ziduri din Africa de Nord și vizitați una dintre numeroasele colegii teologice din Fez, cum ar fi Madrasa Bou Inania, Al-Atterine sau Cherratine, pentru a le admira arhitectura.

Un alt motiv pentru care Fez se mândrește că este capitala culturală a Marocului este tradiția sa de tăbăcărie de piele. În timp ce explorați centrul orașului, asigurați-vă că vă opriți în cartierul tăbăcăriilor și vedeți faimoasele gropi pline de vopsea colorată.

3. Agadir

Agadir are o faleză de 10 kilometri, care oferă nenumărate oportunități de a vă relaxa la plajă. Dacă sunteți dispuși să explorați împrejurimile, mergeți la Taghazout, una dintre cele mai frumoase plaje din Maroc.

Agadir este cea mai nouă și modernă stațiune de coastă a Marocului. Orașul se mândrește cu 300 de zile de soare pe an, climat plăcut și are mai presus de toate o plajă splendidă de 10km oferind turiștilor vederi magnifice ale albastrului oceanului și posibilitatea de a te relaxa în cele mai bune condiții.

4. Ouarzazate

Ouarzazate este cel mai bun oraș pentru a experimenta aventura în Maroc. Situat la 3 ore de mers cu mașina de Marrakech, orașul oferă un peisaj minunat între lanțul muntos Atlas și deșertul Sahara din apropiere.

Pentru a experimenta atmosfera magică a deșertului Sahara, închiriați o mașină în Ouarzazate și luați drumul spre sud pentru a petrece o noapte (sau mai multe) pe dunele Tinfou. Vă așteaptă o aventură de neuitat!

5. Rabat

Rabat e actuala capitală administrativă şi politică a Marocului, în “funcţiune” din 1956, an în care ţara şi-a căpătat independenţa. Este un oraş frumos, o mică bijuterie cu arhitectură colonială, cu bulevarde largi şi cu o atmosferă liniştită, mai degrabă provincială, dar foarte prietenoasă şi colorată.

Iată câteva dintre cele mai importante locuri de vizitat în Rabat:

1. Kasbah des Oudaias

 • Descriere: Un vechi fort și cartier istoric situat pe un deal cu vedere la ocean.
 • Activități: Explorează străzile înguste și pitorești, vizitează Muzeul Oudaias și bucură-te de grădinile Andaluziene.
 • Turnul Hassan și Mausoleul lui Mohammed al V-lea
 • Descriere: Turnul Hassan este un minaret neterminat al unei moschei din secolul al XII-lea, iar Mausoleul lui Mohammed al V-lea este locul de odihnă al regelui Mohammed al V-lea și al fiilor săi.
 • Activități: Admiră arhitectura impresionantă și vizitează mausoleul decorat în stil tradițional marocan.

Chellah

 • Descriere: Ruinele unui oraș fortificat din perioada romană și medievală.
 • Activități: Explorează ruinele istorice și grădinile frumoase, unde poți vedea diverse specii de păsări.

Medina din Rabat

 • Descriere: Orașul vechi, cu străzi înguste și bazaruri animate.
 • Activități: Plimbă-te prin souk-uri pentru a cumpăra produse locale, cum ar fi mirodenii, textile și artizanat.

Palatul Regal

 • Descriere: Reședința oficială a regelui Marocului.
 • Activități: Vizitează exteriorul palatului și admira grădinile bine îngrijite, deși accesul în interior nu este permis publicului.

Grădinile Botanice și Zoologice din Rabat

 • Descriere: Un parc care include grădini frumoase și o grădină zoologică cu diverse specii de animale.
 • Activități: Plimbă-te prin grădinile liniștite și vizitează animalele din grădina zoologică.

Plaja Rabat

 • Descriere: O plajă situată lângă Kasbah des Oudaias.
 • Activități: Relaxare pe nisip, înot și activități de agrement la malul oceanului.

Ville Nouvelle

 • Descriere: Cartierul modern al Rabatului, cu bulevarde largi și clădiri în stil european.
 • Activități: Plimbă-te pe bulevardele centrale, vizitează cafenelele și magazinele moderne.

Mechouar

 • Descriere: O piață mare situată în fața Palatului Regal.
 • Activități: Vizitează piața pentru a vedea ceremonii oficiale și parade.

Mausoleul Sidi Mohammed Ben Abdellah

 • Descriere: Un mausoleu dedicat sultanului Sidi Mohammed Ben Abdellah.
 • Activități: Explorează arhitectura și istoria acestui loc sacru.

Rabat este un oraș care combină armonios istoria sa veche cu modernitatea, oferind vizitatorilor o varietate de atracții și experiențe unice.

Ce sa nu vizitezi in Maroc: Casablanca

Pot spune cu mana pe inima ca pentru mine Casablanca este in topul listei cu NU. Nici macar la dusmani! Nu o recomand si nu o voi recomanda.

Mizeria care dainuie peste tot, absolut peste tot – langa gardurile hotelurilor de 5 stele, in piete, pe strazi, in fata Mc-ului, peste tot! Saracia lucie in care traiesc oamenii, cu case ca niste garaje, copii desculti, batrani care vietuiesc in codntidii mizere, cersetori muuulti, muulti de tot. Si mirosul acela pestilential de gunoi neluat cu saptamanile, ceva in genul perioadelor verii din ceausism, cand pepenii se stricau in tomberoane si emanau mirosul acela groaznic care se simtea la sute de metri. Asa miroase in Casablanca.

In afara de Mosheea Hassan II, care este frumoasa si impunatoare, totul este saracacios, murdar, oribil.

Sunt bazare in care daca ai facut prostia sa dai atentie mai multa la ceva anume nu mai scapi de vanzatorul respectiv minute in sir, restaurante slinoase, enterocolite. Nu am putut sa cred ca pot exista atatea restaurante si baruri infecte la un loc. Cu furculite pe care le stergeam cu spray dezinfectant de mana, intrucat erau slinoase. Nici macar la Mc Donalds nu era asa curat cum ar trebui. In afara de un singur hotel de 5 stele in care am mancat si unde a fost totul OK, nicaieri, in cele 7 zile (de cel putin 2 ori pe zi) nu am mancat in conditii civilizate, de curatenie normala.

Daca v-a fost de folos aceasta informație nu uitați sa ne dați folos pe Facebook pentru a afla toate ofertele de vacanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *